SENdÈRIA

SENdÈRIA és una paraula inventada que podria significar “dèria pels senders” o “posar seny o senderi a la gestió dels camins”, però és el nom d’un butlletí digital gratuït que publica cada mes, des del 2014, la Secretaria Tècnica de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran. Com a noticiari, el SENdÈRIA serveix d’altaveu de la tasca d’aquest grup de treball adscrit a l’IDAPA que actua com a òrgan consultiu i participatiu en matèria de camins.

Es tracta d’un butlletí breu amb format de revista digital (tot i que fins al febrer de 2021, 76 números, es va publicar amb format pdf). Els continguts estan relacionats amb el món dels camins i les activitats que en fan ús com el senderisme o el cicloturisme. Les sis seccions inclouen una fotografia de portada amb una frase caminera per pensar, notícies d’actualitat, articles d’opinió firmats per experts, rutes proposades per personatges de renom, i recomanacions de llibres i pàgines web.

Voleu rebre el SENdÈRIA?
El butlletí arriba actualment a uns 600 destinataris. Si us interessa subscriure-us-hi, sol·liciteu-ho de manera gratuïta a través d’aquest formulari i el rebreu, cada mes, al vostre correu electrònic. Entre els subscriptors actuals hi ha professionals de l’àmbit dels camins i el senderisme (tècnics, guies, consultors, etc.), agents turístics prescriptors (oficines de turisme, allotjaments, parcs naturals, etc.) i afeccionats a l’excursionisme, entre d’altres.

Reculls temàtics del SENdÈRIA
Fins al febrer de 2021, d’algunes de les seccions fixes del butlletí se’n van elaborar reculls temàtics per poder trobar, en un únic document, tots els continguts publicats fins al moment en aquella secció. Hi podeu accedir clicant els enllaços següents. Des de març de 2021, podeu utilitzar el cercador de la revista digital.

Els altres SENdÈRIA (Facebook i Twitter)

A Facebook hi tenim la pàgina @SENdÈRIA. Hi trobareu tot allò que ja llegiu al butlletí mensual però amb més abundància, periodicitat i, sobretot, amb la possibilitat de dir-hi la vostra i generar debat.

A Twitter hi tenim el perfil @SenderiaPirineu. Seguim l’actualitat del món dels camins, especialment a l’Alt Pirineu i Aran. I retransmetem jornades de debat en matèria de camins a través de l’etiqueta #CaminsPirineus.