RECULL DE NOTÍCIES I NOVETATS SOBRE PRODUCTE LOCAL AGROALIMENTARI
Notícies RSS al Segre.com
RSS :: Segre.com
- Borràs visita Hasél a la presó i assegura que és "un altre pres polític"
- Asseguren que les infantes Elena i Cristina es van vacunar als Emirats Àrabs
- Catalunya demana de vacunar amb AstraZeneca fins els 65 anys
- Catalunya estudia establir un calendari de relaxament de les restriccions fins a Setmana Santa
- Enxampat a 182 km/h en un tram de 90 de l'N-240 a Les Borges
- Mercadona inicia la venda de mascaretes FFP2 als seus supermercats
- VÍDEO | Cremen contenidors a Lleida al crit de "llibertat Pablo Hasél"
- L'alt risc d'invertir en criptomonedes
- Nova oferta de Renfe: bitllets d'AVE 'low cost' a 7 euros i d'AVE a 19 euros
- Comencen els preparatius per al lliurament de les obres del Museu de Lleida a Barbastre
El sector de productes agroalimentaris locals és un dels pocs que es troba en creixement, i representa un important revulsiu professional i econòmic en l’àmbit rural. A l’Alt Pirineu i Aran en general, es tracta d’empreses de dimensions reduïdes i de caràcter familiar.
Dins el global del sector, el subsector del formatge i els derivats làctics és un dels més significatius, amb una representació aproximada d’un 30% dins el total d’empreses i presència a les sis comarques.
És igualment important el subsector dels embotits i derivats carnis. De moment, hi ha unes poques empreses que comercialitzin productes amb marca pròpia, però cada cop són més les carnisseries i empreses elaboradores que decideixen encetar aquesta línia comercial. Una opció que també han encetat algunes pastisseries i forns de pa.
Altres subsectors emergents són la carn de vedella i corder ecològics, la producció de vins i cerveses, la mel, els bolets envasats, les melmelades i conserves o les herbes aromàtiques.