RECULL DE NOTÍCIES I NOVETATS SOBRE PRODUCTE LOCAL AGROALIMENTARI
Notícies RSS al Segre.com
RSS :: Segre.com
- Un jutge anul·la les candidatures de Cantó i Conde en la llista de Díaz Ayuso
- La Xina admet que les seves vacunes tenen una "efectivitat baixa"
- Més d'un centenar de persones exigeixen a l'Ajuntament d'Alcarràs la compra de la casa del president Macià a Vallmanya
- Mor Enric Piquet, president de la Federació Catalana durant 26 anys
- Madrid suspèn l'activitat de Vivotecnia després de veure indicis de maltractament animal
- Cuixart demana "prendre partit" per salvar "els drets humans, el dret a Catalunya a existir i el planeta"
- Victòria important del Força Lleida
- El CTT Balaguer venç a Alacant i segueix invicte a la màxima categoria
- Metrovacesa refà el projecte de les torres de la Llotja per posar-lo en marxa de nou
- Pas enrere cap a la Lliga

El sector de productes agroalimentaris locals és un dels pocs que es troba en creixement, i representa un important revulsiu professional i econòmic en l’àmbit rural. A l’Alt Pirineu i Aran en general, es tracta d’empreses de dimensions reduïdes i de caràcter familiar.
Dins el global del sector, el subsector del formatge i els derivats làctics és un dels més significatius, amb una representació aproximada d’un 30% dins el total d’empreses i presència a les sis comarques.
És igualment important el subsector dels embotits i derivats carnis. De moment, hi ha unes poques empreses que comercialitzin productes amb marca pròpia, però cada cop són més les carnisseries i empreses elaboradores que decideixen encetar aquesta línia comercial. Una opció que també han encetat algunes pastisseries i forns de pa.
Altres subsectors emergents són la carn de vedella i corder ecològics, la producció de vins i cerveses, la mel, els bolets envasats, les melmelades i conserves o les herbes aromàtiques.