Activitats al voltant de l’exposició

El projecte d’Històries i Camins va molt més enllà dels límits físics de l’exposició. Intenta deixar empremta per allà on passa, compartint coneixement, generant debat, interpel·lant els més joves, etc. Aquí sota veureu uns quants exemples d’activitats que s’han organitzant durant el seu pas pels pobles pirinencs:

1. “ItineraRi guiat” per l’exposició:

Us proposem una excursió per les diferents històries de la mà d’una guia que us presentarà els diferents recorreguts, anècdotes, paisatges i emocions plasmats als diferents tòtems. Ideal per a escolars, col·lectius de gent gran, entitats, etc.

2. Caminem amb els padrins:

Ens animem a caminar amb els padrins del nostre poble? Ells ens poden explicar records, situacions, alegries i temors de quan eren joves i encara es caminava sempre pels camins.

3. Xerrades i col·loquis:

Generem espais de compartir coneixements amb l’autor d’algun dels textos, amb experts en alguna de les temàtiques, etc. Els camins porten a molts llocs diferents, i els debats que apareixen quan se’n parla, també.

4. Lectures dramatitzades:

Quan llegim, cadascú viu a la seva manera l’emoció d’allò que li entra pels ulls. Quan escoltem i mirem, aquesta emoció canvia, i ens arriba per la veu, pels gestos, per l’energia que es genera. Una experiència sorprenent!

5. Sortides guiades:

Al vostre poble hi ha alguna temàtica especial? Voleu aprofitar per conèixer a fons algun aspecte sobre el terreny? Us proposem organitzar una activitat guiada per algun camí acompanyats de guies especialistes.

6. Obra de teatre “Camins que parlen”:

Proposem una obra de teatre creada per la Fanga Escènica basada en els relats de l’exposició. Una història que lliga totes les aventures, una immersió al Pirineu. Adaptable a diferents espais i apta per tots els públics.

7. “Els camins escrits del Pirineu”:

El llibre “Els camins escrits del Pirineu. Històries a peu” neix a partir de l’exposició. Impulsat per l’Associació Llibre del Pirineu, són 23 relats imaginaris, cadascun sorgit d’una mà diferent, que transcorren per camins reals del Pirineu.