Els festivals de senderisme dels Pirineus comencen amb bon peu

La primera edició dels festivals de senderisme dels Pirineus ja és història. Aquests esdeveniments, innovadors al nostre país, van celebrar-se a la Vall de Boí (Alta Ribagorça), a la Cerdanya i a la Vall Ferrera (Pallars Sobirà) del 9 al 12 de juny, mentre que el de la Vall Fosca va tenir lloc del 8 al 10 de juliol.

Totes les entitats organitzadores, així com ajuntaments, consells comarcals, consorcis turístics i altres col·laboradors com els Parcs Naturals de l’Alt Pirineu i del Cadí–Moixeró i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en fan una valoració molt positiva i ja estan pensant en la segona edició.

Segons dades proporcionades pels organitzadors, el Vall de Boí Trek Festival, el Cerdanya Happy Walking i el Festival de Senderisme Vall Fosca – Pirineus van comptar, cadascun, amb uns 200 participants. En total, doncs, més de 600 senderistes que van gaudir d’un extens programa de rutes guiades i activitats paral·leles com ara tastets de productes gastronòmics locals. No es disposa de dades del Festival de Muntanya Pica d’Estats.

Les valoracions dels participants van ser, en tots els casos, molt satisfactòries. Així, per exemple, a la Vall Fosca els senderistes destacaven la qualitat dels guies, la descoberta de l’entorn i dels paisatges, i l’ambient familiar de les activitats. En el següent vídeo del Cerdanya Happy Walking es pot veure un resum de les activitats i la satisfacció dels participants.

Pensant en noves edicions i nous territoris
El Patronat de la Vall de Boí i el grup de treball de senderisme, format per empreses locals que aposten per la descoberta del territori a peu, es mostren entusiasmats per tirar endavant una segona edició del Vall de Boí Trek Festival amb activitats més diferents i noves rutes que sorprenguin els participants.

Des de l’organització del Cerdanya Happy Walking s’està valorant de promocionar les noves edicions del festival a escala internacional. I és que a la primera edició hi han participat, a més de públic català i espanyol, senderistes procedents de França, Holanda i altres països.

Des de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), que ha coordinat la difusió conjunta dels quatre festivals d’enguany, s’aposta per seguir reforçant aquests esdeveniments i començar a treballar en l’organització dels festivals de 2017 amb una clara voluntat de millora. També s’anima a tots els territoris pirinencs a crear el seu propi festival. En aquest sentit, l’IDAPA es felicita de la voluntat expressada per empresaris de la Val d’Aran de sumar-se, amb la col·laboració de diferents entitats, parcs i ens locals, a aquesta iniciativa.

Més informació
Dossier de premsa dels quatre festivals

Comparteix

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram