El dijous 6 de juny es celebra la 1a Jornada d’habitatge de l’Alt Pirineu i Aran a Sort

  • La Jornada, organitzada per l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran (ACAPA), té com a objectiu compartir experiències i oferir eines al món local alt pirinenc.

Cada vegada es fa més evident la necessitat d’abordar el repte de l’habitatge a muntanya. Amb tot, impulsar polítiques d’habitatge des del món local es fa difícil en un territori poc poblat i format per municipis petits, amb unes particularitats allunyades de les dinàmiques urbanes, amb administracions locals que compten amb poca musculatura tècnica i uns recursos econòmics sovint allunyats de possibles grans inversions.

Davant d’aquesta situació, ens plantegem: Com s’està treballant en altres municipis i territoris rurals? Quines possibilitats tenim per a executar projectes als nostres nuclis? Amb quins recursos podem comptar? Quin tipus de projectes poden ser més viables per als nostres municipis?

La jornada es durà a terme a la Sala Polivalent del Consell Comarcal del Pallars Sobirà de 9.15 del matí a 14.30 h. És un acte obert i dirigit especialment al personal polític i tècnic del món local alt pirinenc, amb l’objectiu de crear un espai de trobada i facilitar eines i coneixement que permetin abordar reptes comuns.

Finalment, la trobada s’emmarca dins de les activitats de la Taula d’Habitatge de l’Alt Pirineu i Aran, impulsada l’any 2022 amb la idea de generar un espai d’impuls i suport a les polítiques d’accés a l’habitatge i formada per entitats públiques i privades de les 6 comarques alt pirinenques.

Programa
9.15 h – Benvinguda institucional a càrrec d’Eva Fiter, Directora de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.
9.25 h – Presentació de la Taula d’habitatge a l’Alt Pirineu i Aran i de la tasca que es realitza, a càrrec de Sílvia Rodríguez, tècnica de mOntanyanes, secretaria tècnica de la Taula d’Habitatge.
9.40 h – Una mirada a la situació de l’habitatge a muntanya i a les ruralitats, a càrrec de Sebastià Mata, Vicepresident d’ARCA i membre de l’àrea d’habitatge i joventut de Micropobles.
10.10 h – Recursos i línies de suport per a ens locals per a facilitar l’accés a l’habitatge,  càrrec de David Freixa, Cap del Servei Territorial Habitatge a Lleida
10.30 h – Pausa cafè
10.45 h – Taula d’experiències:
– El Rogle. Un projecte emergent d’habitatge social i comunitari al Pallars Jussà.
– Cardona. L’accés a l’habitatge: una aposta ferma de municipi.
– Gallifa. Explorar i crear noves fórmules d’activació d’habitatge.
– Conselleria d’habitatge i repoblament de l’Urgell. Integrar les polítiques poblacionals i les d’habitatge
– Obrint Portes. La masoveria urbana com a porta d’entrada als habitatges en desús que requereixen rehabilitació.
12.30 h – Taller d’identificació de reptes i possibles línies de treball a l’Alt Pirineu i Aran
14.30 h – Pica-pica de comiat

INSCRIPCIONS

Comparteix

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram