Què és SOMPirineu? Visió i objectius

La Xarxa SOMPirineu és una iniciativa público-privada que treballa per consolidar i promoure dos àmbits estratègics per a l’economia de muntanya de l’Alt Pirineu i Aran: els productes locals (agroalimentaris i artesans), i el turisme sostenible de muntanya (turisme rural, ecoturisme, senderisme, turisme cultural i gastronòmic).

La seva visió és consolidar l’Alt Pirineu i Aran com un territori referent en activitats econòmiques que reforcin la identitat pirinenca i posin els valors els seus recursos endògens de manera sostenible i responsable social, econòmica i ambientalment. Béns de muntanya com el paisatge, la natura, la cultura, el món rural, la gastronomia i els oficis tradicionals, són part del patrimoni que el Pirineu conserva i que SOMPirineu vol refermar.

Objectius

  • Consolidar una dinàmica contínua de col·laboració i treball conjunt entre els professionals pirinencs vinculats al turisme sostenible de muntanya i els productes locals.
  • Enfortir els vincles entre els agents públics i privats interessats en posar en valor la identitat pirinenca i els seus recursos diferenciadors.
  • Construir i optimitzar les capacitats i eines que aquests professionals tenen al seu abast.
  • Atendre necessitats estratègiques i específiques d’assessorament i formació per a l’emprenedoria.
  • Afavorir la promoció i comercialització conjunta dels productes i serveis oferts per empreses i professionals.

Promotors

La iniciativa de la Xarxa SOMPirineu està impulsada per diverses institucions públiques d’abast pirinenc. Entre elles es compta amb el suport de: