Presentat el projecte FEDER “Camina Pirineus”

[03/03/17]

La consellera Meritxell Borràs ha participat en la presentació del projecte que ha tingut lloc aquest dimecres, a la capella de Sant Antoni, al municipi d’Alàs i Cerc.

“Camina Pirineus: creació de la xarxa de senders a la carta, l’eina de posicionament ecoturístic de l’Alt Urgell” és un pla impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell i que compta amb el recolzament dels 19 ajuntaments de la comarca, les 11 EMD, 15 entitats i associacions, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural del Cadí-Moixeró, la Diputació de Lleida i l’IDAPA.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del fons FEDER 2014-2020 presentada pel Govern. El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.

El projecte se centra en la creació de la xarxa de senders, recursos i serveis ecoturístics de l’Alt Urgell, mitjançant la recuperació i la valorització del patrimoni cultural i natural, incorporant la innovació en la promoció i gestió turística. Així, es proposa la creació de l’aplicació “Alt Urgell a la carta”, que situarà el paisatge com un element central en la creació de producte turístic, i implementarà un model de gestió col·laboratiu públic-privat, amb visió comarcal i basat en els vetlladors de territori, per contribuir al creixement sostenible, integrador i intel·ligent, que posicioni la comarca com un referent ecoturístic al Pirineu.

Els objectius marcats pel “Camina Pirineus” són: Crear llocs de treball dins de l’entorn de l’ecoturisme, vincular el sector públic i el sector privat en la gestió del territori i el turisme, millorar la captació de visitants, incorporar l’anàlisi de les dades obtingudes dels visitants, incorporar criteris socials a la gestió del projecte, impulsar el reequilibri territorial i incrementar el nombre de visitants estrangers.

El projecte, que es desenvoluparà fins l’any 2020, compta amb un pressupost de 2,2 MEUR, dels quals el Govern en finançarà el 43% a través dels fons FEDER (924.000 EUR), el 29% la Diputació de Lleida, el 22% els ajuntaments de la comarca, d’entre els quals l’Ajuntament de la Seu que en finançarà un 5%, i un 6% el Consell Comarcal.

 

Comparteix

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram