XXVa edició del Curs de Guies Interpretadors del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

[19/06/17]

S’obre la inscripció per a la nova edició del Curs de Guies Interpretadors del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Aquest curs té com a objectiu principal la formació de personal especialitzat en el coneixement i la divulgació dels valors del Parc i de la seua zona d’influència, i va adreçat fonamentalment a la població local i especialment a persones treballadores per compte propi o en petites i mitjanes empreses.

A partir d’avui s’obre la inscripció per a la XXVa edició del curs de guies-interpretadors del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici que es desenvoluparà del proper 12 de de setembre fins el 6 d’octubre a la Casa del Parc de Boí.

Segons l’article 23 del Decret 39/2003, de 4 de febrer, pel qual s’aprova el Pla rector d’ús i gestió del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, sobre els guies interpretadors s’estableix que:

  1. c) Els itineraris guiats que s’efectuïn a l’interior del Parc Nacional hauran de ser realitzats pels guies interpretadors acreditats pel Parc, llevat dels itineraris monogràfics realitzats per especialistes en el desenvolupament de funcions docents o de divulgació de la investigació, prèvia autorització de l’administració del Parc, i les activitats alpinístiques o de travessia realitzades per guies de muntanya titulats.
  2. d) Les visites en grups organitzats de més de vint persones hauran de dur-se a terme amb l’acompanyament dels guies interpretadors acreditats pel Parc Nacional. En el cas d’itineraris a peu per l’interior del Parc, caldrà un guia interpretador per cada vint persones.

En virtut d’això el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici organitza aquest curs, que té una durada total de 108 hores distribuïdes en: 62 de teòriques i 46 de pràctiques repartides en 4 sortides els caps de setmana. Entre setmana hi ha classe cada dia entre les 17h i les 21h de la tarda i els caps de setmana hi ha sortides de 9h a 17h.

Per apuntar-se només cal presentar el full de prescripció a les Cases del Parc d’Espot, Boí o a l’ Escola Agrària del Pallars, del 15 de juny al 15 de juliol. Després de la valoració dels currículums s’avisarà a les persones admeses a principis d’agost.
Aquest curs te un preu de 75€ i no inclou transports ni allotjament.

Els alumnes que hagin assistit a un mínim del 80% de les hores de classe, podran efectuar una prova escrita per acreditar l’aprofitament del curs, aproximadament una setmana després d’acabar el curs. Els alumnes que superin la prova hauran d’efectuar un total de 8h de pràctiques d’itineraris amb els tècnics i guies interpretadors de la Unitat d’Ús Públic per poder obtenir el carnet de guia interpretador.

full inscripció 17

Comparteix

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram