La campanya “A la muntanya, deixa’t guiar” vol impulsar els guies professionals de l’Alt Pirineu i Aran

L’IDAPA ha presentat aquest dimarts a la Pobla de Segur la campanya “A la muntanya, deixa’t guiar”, que té per objectiu donar a conèixer al públic (sobretot de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol) el valor afegit que aporten els guies professionals de l’Alt Pirineu i Aran. Amb això es pretén incrementar la contractació de guies i contribuir a consolidar la professió a la regió pirinenca.

La campanya aporta 10 motius de pes pels quals val la pena contractar un guiatge:

  1. Diversió. Els guies ens ajuden a passar-ho bé.
  2. Comoditat. Amb els guies no ens cal conèixer i seguir un itinerari.
  3. Seguretat. Per afrontar situacions de risc a la muntanya.
  4. Aprenentatge. Per tot allò que ens expliquen i transmeten.
  5. Reflexió. Perquè ens ajuden pensar sobre allò que veiem.
  6. Privilegi. Perquè descobrim detalls i llocs que ens passarien desapercebuts.
  7. Informació. Ens donen consells sobre què fer i visitar a la destinació.
  8. Passió pel territori. Ens transmeten estima pel paisatge, la cultura i la població local.
  9. Ocupació. Els guiatges creen llocs de treball en zones poc poblades.
  10. Preu ajustat. Els guiatges no són cars i aporten molt més del que paguem.

Tots els productes comunicatius vinculats a aquesta campanya es poden consultar al microsite www.sompirineu.cat/deixatguiar. En primer lloc, hi ha una sèrie de 6 vídeos que permeten fer un tastet de la gran diversitat d’activitats guiades que es poden viure arreu de l’Alt Pirineu i Aran (guiatges de muntanya, de fauna, de geologia, de cultura, etc.). Aquests vídeos se sintetitzen en un de resum i permeten veure guies en acció i escoltar testimonis de visitants de perfils diversos.

D’altra banda, s’ha editat un tríptic (en català, castellà i aranès) amb els 10 motius pels quals val la pena contractar un guiatge i que es distribuirà en punts d’informació turística.

Des del microsite de la campanya també es pot accedir a un directori de guies professionals de l’Alt Pirineu i Aran (web). Aquesta eina de consulta en línia, pionera al nostre país, permetrà als visitants conèixer l’oferta de guies en actiu i filtrar-la segons les comarques on exerceixen, els idiomes que parlen o les especialitzacions temàtiques (muntanya, natura, cultura, etc.). Als guies els permetrà promocionar-se. Es preveu que els propers mesos més guies s’afegeixin al directori.

Aquesta campanya és una iniciativa de l’IDAPA que va sorgir en el marc de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran i que ha comptat amb la col·laboració de guies d’arreu dels Pirineus. La Taula és un grup de treball integrat per una quarantena d’agents públics i privats i que actua com a òrgan consultiu i participatiu de l’IDAPA en l’àmbit dels camins i de les activitats respectuoses que els utilitzen.

La iniciativa s’ha presentat aquest dimarts en el marc de la jornada L’ecosistema dels guies pirinencs: com enfortir la col·laboració entre els guies i la resta d’agents turístics, que ha tingut lloc a la Pobla de Segur, organitzada per l’IDAPA, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran.

Comparteix

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram