La Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran es posiciona en defensa dels camins tradicionals

En la darrera reunió de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran, celebrada a Vielha el passat mes de novembre, es va acordar l’aprovació i difusió de la . Aquest document s’ha elaborat, com tots els d’aquest òrgan, a través d’un procés participatiu de debat i consens.

Partint de la constatació que els camins tradicionals, vies essencials de comunicació i de desenvolupament durant segles, s’han vist abocats a l’abandonament, quant no a la desaparició, la Declaració reivindica el seu valor patrimonial i la necessitat d’integrar-los, amb noves funcionalitats, a la realitat del segle XXI.

El posicionament es fonamenta en deu punts que plantegen un seguit d’aspectes que han de contribuir a reforçar la pervivència i protecció d’aquesta tipologia de camins. Tot plegat des del reconeixement del caminar com a dret fonamental i universal i dels camins públics com a principal garantia per exercir-lo.

La Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran està constituïda per una quarantena d’agents públics i privats que, des de diferents àmbits (ens locals, espais naturals protegits, òrgans de promoció turística, empreses de guiatge, allotjaments, entitats excursionistes, etc.), promouen el debat i l’intercanvi de coneixements entre col•lectius implicats en la gestió dels camins i de les activitats que els usen amb respecte.

Comparteix

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram