El butlletí mensual SENdÈRIA descansarà uns mesos per reconvertir-se en una revista de recerca i pensament

Després de 9 anys, el butlletí SENdÈRIA inicia un període d'aturada i reflexió que l'ha de portar a esdevenir una nova revista de recerca i pensament en l’àmbit dels camins i el caminar

Ara fa justament nou anys, el mes d’abril del 2014, el butlletí SENdÈRIA iniciava la seva singladura. En aquell moment, la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran ja s’estava consolidant com un grup de treball potent i actiu que, vinculat a l’IDAPA, generava actuacions prou notables com per crear un noticiari mensual que permetés la seva difusió, juntament amb les d’altres ens i associacions de similar sensibilitat cap els camins i els elements patrimonials associats.

Al llarg d’aquests anys, mes a mes, el butlletí ha anat configurant una línia editorial que, per exemple, ha insistit en la necessitat d’elaborar els inventaris municipals; ha denunciat els tancaments de camins públics; ha celebrat l’acció dels col·lectius que han aconseguit la reobertura d’uns altres i ha difós nombroses jornades i cursos de formació en la construcció en pedra seca, entre molts altres temes.

Imatge del SENdÈRIA núm. 1, d’abril de 2014.

Fins al febrer de 2021, 76 números, el butlletí es va publicar amb format pdf. A partir de llavors va iniciar una nova etapa amb un nou format 100% digital i una pàgina web pròpia que li va donar més entitat i li va atorgar els avantatges propis del món digital: possibilitat de cercar i recuperar tots els articles anteriors per a cadascuna de les seccions, o lectura adaptada als diversos suports possibles (web, mòbil, tauleta, etc.), etc.

Però les coses no duren per sempre. I la publicació del número 100, corresponent a l’abril de 2023, ha estat una fita simbòlica ideal per tancar una etapa i obrir-ne una de nova. A partir d’aquest maig de 2023 l’equip editor del SENdÈRIA, a través d’un grup de treball dels membres de la Taula de Camins, inicia una fase de reflexió d’uns mesos que ha de portar a assolir un nou repte: la creació d’una revista de recerca i pensament sempre, és clar, en l’àmbit del caminar i dels camins.

De fet, aquesta nova revista és una de les accions que figura en l’Estratègia 2022-2025 de la Taula de Camins, el full de ruta que guia les activitats d’aquest grup de treball durant aquest quadrienni.

Els editors del SENdÈRIA volen agrair les aportacions i col·laboracions desinteressades dels qui han ajudat a confeccionar tots i cadascun dels 100 números publicats. I, com no, la fidelitat i les bones paraules de totes les persones que han llegit tots aquests anys el butlletí, que es pot seguir consultant a través de la seva pàgina web.

Comparteix

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram