Més de 40 professionals ja formen part del Directori de guies de l’Alt Pirineu i Aran

Aquest directori de guies, emmarcat en la campanya “A la muntanya, deixa’t guiar”, és una eina útil per als professionals del guiatge, els turistes i visitants, i els agents que actuen de prescriptors turístics.

L’IDAPA va presentar a mitjans de 2019 la campanya “A la muntanya, deixa’t guiar” (web), que té per objectiu donar a conèixer al públic el valor afegit que aporten els i les guies professionals de l’Alt Pirineu i Aran. Amb això es pretén incrementar la contractació de guies i contribuir a consolidar la professió a la regió pirinenca.

Un dels productes associats a aquesta campanya és el Directori de guies de l’Alt Pirineu i Aran (web), una eina que pretén aplegar en un únic espai web l’oferta de guies d’aquest àmbit territorial. Aquest directori ofereix als guies professionals en actiu un canal més per donar-se a conèixer, i als visitants un espai per cercar guies d’acord amb les seves necessitats. Així mateix, és una eina útil per als agents que actuen de prescriptors turístics (oficines de turisme, allotjaments, parcs naturals, equipaments interpretatius i culturals, etc.), ja que els permet recomanar guies als seus interlocutors.

Després d’un any en funcionament, el directori ja inclou més de 40 guies professionals que exerceixen a l’Alt Pirineu i Aran. Totes les comarques i territoris hi apareixen representants, així com les diverses especialitzacions temàtiques (muntanya, natura, cultura, fotografia) i les subespecialitzacions corresponents.

Al directori cada guia disposa d’una fitxa pròpia on l’usuari pot veure’n una fotografia, una breu descripció personal, les seves especialitzacions i les dades de contacte. També inclou les titulacions i les associacions de guies de les quals n’és membre.

Qualsevol guia que treballi a l’Alt Pirineu i Aran es pot inscriure al directori de manera voluntària i gratuïta responent un formulari, si bé cal complir mínims requisits associats a l’activitat professional.

Des de l’IDAPA es constata que, tot i la bona acollida de l’eina, encara és poc coneguda per una part important dels seus destinataris. Per aquest motiu, aquesta tardor està duent a terme una campanya per animar nous guies a inscriure’s en el directori, i en els propers mesos donarà a conèixer l’eina als agents de l’Alt Pirineu i Aran que actuen de prescriptors turístics.

Comparteix

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram