Inscripcions obertes per participar en els seminaris sobre l’aplicació del mètode SENDIF

[18/05/16]

L’IDAPA organitza el seminari pràctic “Les interioritats del mètode SENDIF”

Als Pirineus, quan un senderista s’informa sobre la dificultat d’un itinerari, es pot trobar fins a 20 denominacions diferents, fet que pot provocar confusió. Per revertir aquesta situació, la Taula de Senderisme de l’Alt Pirineu i Aran, un grup de treball adscrit al’IDAPA (Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran), ha presentat recentment el mètode SENDIF, un nou “idioma” per descriure la dificultat dels itineraris.

Amb l’objectiu de donar a conèixer el mètode i, sobretot, d’oferir una formació pràctica per aprendre a aplicar-lo, l’IDAPA ha organitzat el seminari “Les interioritats del mètode SENDIF”.

Per facilitar l’assistència al màxim nombre de persones, es realitzaran dues sessions del seminari d’idèntic contingut en dos llocs diferents. La primera serà el pròxim 7 de juny a Sort i la segona el 8 de juny a La Seu d’Urgell.

Els destinataris potencials d’aquest seminari són un ampli ventall d’agents públics i privats que es dediquen professionalment al senderisme o que intervenen en la seva promoció. Des d’informadors turístics i tècnics de senderisme fins a empreses de guiatges i allotjaments turístics, passant per entitats excursionistes, portals web de senderisme o editorials que elaboren guies i ressenyes d’itineraris a peu.

UN PROGRAMA DE MATÍ I TARDA

El programa del seminari inclou un matí dedicat a explicar mètodes i instruments eficaços per calcular les principals dades quantitatives que caracteritzen els itineraris a peu (distància, desnivell, etc.), i a oferir pautes i recomanacions per determinar la dificultat física i tècnica dels itineraris d’acord amb el mètode SENDIF.

La tarda servirà per aplicar el mètode a un itinerari real a través d’una sortida guiada que comptarà amb l’acompanyament d’un guia local. A la sessió de Sort es resseguirà l’itinerari circular del mirador de Montmaior (Tornafort), mentre que a la sessió La Seu d’Urgell l’itinerari escollit és el de les tombes de Santa Eugínia (Anserall).

Inscripcions

La inscripció al seminari és gratuïta, si bé el nombre de places és limitat.Per inscriure’s, cal emplenar, abans del 31 de maig de 2016, el formulari en línia disponible aquí. Per a qualsevol dubte, truqueu al tel. 973 35 55 52 o escriviu a info@sompirineu.cat.

MÉS INFORMACIÓ

Programa del seminari

Localització dels seminaris:

Comparteix

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram