Ja en marxa el nou Centre de Recursos dels Camins

[18/01/2018]

Si us interessa el món dels camins, ja teniu a la vostra disposició un nou centre de recursos en línia promogut per l’IDAPA amb informació tècnica i professional sobre aquest àmbit d’acció clau a l’Alt Pirineu i Aran.

El món dels camins i de les diverses activitats que els utilitzen (senderisme, cicloturisme, curses de muntanya, etc.) genera molts materials, informes, estudis i documents que poden ser de gran interès i utilitat per a professionals (actuals i futurs) d’aquest àmbit. Per aquesta raó l’IDAPA ha creat un nou Centre de Recursos dels Camins disponible en línia i a l’abast de qualsevol persona interessada. L’àmbit territorial prioritari d’aquest centre és l’Alt Pirineu i Aran.

El Centre de Recursos dels Camins recopila, centralitza i estructura tota la informació relacionada amb aquesta temàtica que ha anat generant la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran i l’IDAPA durant els darrers anys. Entre aquesta s’inclouen les actes de les reunions de la Taula, els plans d’acció anuals i tota la documentació associada a les jornades de debat i de formació (programes, ponències, informes de conclusions) organitzades per l’IDAPA.

Tots els SENdÈRIA i tres reculls molt útils
D’altra banda, el Centre inclou tots els materials associats als butlletins SENdÈRIA publicats fins al moment. Això vol dir més de 40 butlletins en format pdf, tots els articles d’opinió escrits per experts en la matèria i les ressenyes i fitxes tècniques associades a les caminades recomanades per un gran nombre d’amants dels Pirineus. Precisament, en relació amb les caminades, s’ha elaborat un document de recull que les agrupa totes i les classifica segons comarques. També s’ha elaborat un recull similar amb totes les recomanacions literàries, en aquest cas classificades segons diverses temàtiques. I un darrer recull amb les frases camineres que encapçalen els butlletins i que ens conviden a reflexionar.

A més a més, el Centre inclou recursos sobre camins elaborats per altres institucions o entitats (estudis, normativa, projectes, manuals, etc.) que també es consideren d’interès per als agents públics i privats de l’Alt Pirineu i Aran i que s’estructuren en sis temàtiques: camins, caminar, senderisme, cicloturisme, curses de muntanya i turisme eqüestre.

El Centre està disponible amb una estructura habitual de carpetes i subcarpetes que permet anar cercant i localitzant aquells recursos que siguin de l’interès de l’usuari. També inclou un senzill cercador per buscar recursos a través del nom dels arxius.

Aquesta iniciativa tot just acaba de néixer i és previst que en les properes setmanes i mesos es vagi enriquint amb nous documents i materials.

Comparteix

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram