Jornada en línia El paisatge hidroelèctric pirinenc, valors i propostes d’actuació

El dijous 22 d’abril, a les 18h, es presentarà el document resum del seminari Paisatge/kW. Significats i valors dels paisatges de l’energia hidroelèctrica.

L’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), l’Associació Pirineus.watt i l’Observatori del Paisatge de Catalunya han organitzat per al pròxim 22 d’abril una jornada en línia amb el títol El paisatge hidroelèctric pirinenc, valors i propostes d’actuació.

L’acte, que començarà a les 18h, servirà per presentar el document resum del seminari Paisatge/KW. Significats i valors dels paisatges de l’energia hidroelèctrica que es va celebrar a Tremp (Pallars Jussà) el març de 2019, i a la vegada, per reflexionar sobre aquests paisatges tan presents als Pirineus.

Així, la jornada acollirà la conferència El paisatge hidroelèctric pirinenc. Espais singulars on conflueix la natura amb la cultura? Potencialitats patrimonials, turístiques i educatives, del geògraf i fotògraf Rafael López-Monné. La presentació de la sessió anirà a càrrec del director de l’IDAPA, Pere Porta, i del director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, Pere Sala. La cloenda de la jornada anirà a càrrec d’Albert Alins, director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral de la Generalitat de Catalunya.

El seminari del qual ara es presentarà el resum es va estructurar en quatre blocs, dues sessions obertes i dues visites guiades. El bloc 1 tractà sobre La construcció del paisatge hidroelèctric; el bloc 2 se centrà en Pantans, paisatge i ordenació del territori; el bloc 3 va atendre la relació entre Paisatge hidroelèctric i activitat econòmica, i el bloc 4 va examinar la interacció Paisatge hidroelèctric, paisatge cultural.

Les sessions obertes van ser una taula rodona dedicada a El paisatge hidroelèctric a la literatura, i la segona va estar dedicada al cinema i es va portar a terme al Cinema La Lira de Tremp. Les visites van tenir lloc a la Central Hidroelèctrica de Talarn i a l’embassament de Sant Antoni.

Podeu trobar aquí el programa detallat de la jornada.

Aquí us podeu descarregar el document resum del seminari.

Per assistir a la jornada en línia cal inscripció prèvia a .

Comparteix

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram