La 3a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus s’amplia a vuit certàmens

Endinsar-nos en la muntanya seguint el ritme pausat de les nostres passes. Això és el que ofereixen els Festivals de Senderisme dels Pirineus, que enguany arriben a la 3a edició. El passat divendres es van donar a conèixer en el marc del Mercat d’Escapades, una fira organitzada per l’Agència Catalana de Turisme que va tenir lloc del 4 al 6 de maig al Passeig Lluís Companys de Barcelona i que va oferir als visitants un ampli ventall d’experiències turístiques.

Aquest 2018 són vuit territoris pirinencs els que organitzen festivals de senderisme, dos més que l’any passat. Se celebraran en diversos caps de setmana de maig, juny i juliol a totes les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Per ordre cronològic, seran la Vall de Siarb (Pallars Sobirà), la Cerdanya, Àreu-Pica d’Estats (Pallars Sobirà), la Muntanya d’Alinyà (Alt Urgell), la Vall de Boí (Alta Ribagorça), la Val d’Aran, la Vall Fosca (Pallars Jussà) i les Valls de Cardós (Pallars Sobirà).

Guies locals i 60 rutes per a tots els públics
Amb una durada d’entre dos i sis dies, els festivals ofereixen rutes guiades a uns preus inferiors als habituals. Són, per tant, una oportunitat excel·lent per gaudir dels serveis de guies locals que ens aniran descobrint la cara més real, autèntica i sovint desconeguda de diversos racons dels Pirineus.

Aquests esdeveniments s’inspiren en els walking festivals dels països centreeuropeus, on estan molt consolidats, sobretot al Regne Unit. Els festivals combinen itineraris per a famílies i gent gran que transcorren per camins senzills, amb propostes per als més avesats a recórrer llargues distàncies. En total, els vuit festivals pirinencs ofereixen gairebé una seixantena de sortides guiades. A més de les rutes a peu, les activitats programades permeten conèixer la cultura local: tastets gastronòmics, visites a museus, concerts o presentacions de llibres són el complement ideal.

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a través de la Taula de Camins, és l’organisme públic que coordina els festivals pirinencs, procurant que els esdeveniments compleixin uns criteris comuns definits amb els parcs naturals del territori. L’IDAPA compta amb el suport de la Marca Turística Pirineus i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (Ara Lleida).

A 1a edició dels festivals, l’any 2016, quatre territoris pirinencs van organitzar aquests esdeveniments. En aquell any van participar un total de 600 persones. A la 2a edició s’hi van afegir dos territoris més (fins a sis) i els visitants van créixer fins als 800. Enguany s’espera superar aquestes xifres i seguir consolidant els festivals.

 

Comparteix

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram